Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Vojvodina se konsolidovala: Rojević ostaje trener, Šotić u Benidormu

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 14:02

Trofejni trener Novosađana i naredne sezone na klupi desetostrukog šampiona Srbije. Reprezentativno levo krilo menja Ivana Nikčevića u španskom klubu. Potraga za golmanima

Upisali su rukometaši Vojvodine pre dve nedelje zvezdicu na dresu, stigli do desete titule šampiona Srbije, a devete u nizu. Nova uprava Lala ima pune ruke posla ovih dana. Pravi se tim za narednu sezonu. Došlo je do promena u klubu. Doskorašnjeg predsednika Milana Đukića, koji je sada na čelu Skupštine kluba, zamenio je Dušan Bajatović, dok Darko Jevtić ostaje sportski direktor.

Tokom sezone bilo je jasno da Vojvodina teško može da zadrži najbolje. Reprezentativac Jovica Nikolić je već protekle zime dogovorio saradnju sa nemačkim Veclarom, u finišu sezone je povremeni reprezentativac, pivot Nemanja Ratković potpisao za rumunskog vicešampiona Minaur Baja Mare, dok je kapiten Svetislav Verkić otišao u izraelski Hapoel Ašdod.

Izabrane vesti

Postojala je mogućnost da klupu napusti trofejni trener Boris Rojević.

Šanse da odem su 50-50. Imam godinu ugovora, ali... Pričam sa ljudima iz kluba. Finansijska situacija nije najbolja”, rekao je Rojević prošlog meseca za Mozzart Sport.

Posle stabilizacije u klubu, kako saznajemo, Rojević se dogovorio sa upravom kluba da i naredne sezone ostane na kormilu šampiona. Mladi stručnjak je osvojio 11 od 12 mogućih trofeja u poslednje četiri godine. Pre dva meseca jedini mu je izmakao pehar Kupa Srbje, posle poraza u finalu od Metaloplastike u Leskovcu. Poslednje dve sezone, član stručnog štaba Tonija Đerone u reprezentaciji Srbije, vodio je Lale do impresivnog skora u plej-ofu Superlige, dva puta po 14-0, odnosno ukupno 28-0.

Voša će naredne sezone da igra u znatno izmenjenom, sastavu. Rojevića očekuju pune ruke posla u sklapanje mozaika novog tima. Osim trojice igrača koji već imaju klubova, najnoviji odlazak je još jednog povremenog reprezentativca Srbije, Mladena Šotića. Kako saznaje Mozzart Sport, levo krilo Orlova na Evropskom prvenstvu u Segedinu karijeru nastavlja u Asobal ligi. Braniće boje Benidorma, tima za koji je poslednjih godina igrao Ivan Nikčević. Popularni Nikac bi trebalo ovog leta da okači patike o klin, a Šotić, koji je u karijeri branio boje i Crvene zvezde, Partizana i pančevačkog Dinama, dolazi kao njegova zamena.

Klub je napustio i tuniški golman Ahmed Amin Bedui. Posle odlaska i Verkića, Novosađani će narednih nedelja morati da potraže zamene za iskusni tandem čuvara mreže iz prošle sezone. Najveći zadatak uprava Lala će imati da zadrži slovenačkog levog beka Gregora Ocvirka, nekadašnjeg MVP juniorskog Evropskog prvenstva. Vojvodina bi mogla da ostanu i bez još nekih rukometaša iz prošle sezone.

18.00: (1,90) Mec (8,00) Vajpers Kristijansand (2,20)

Zasad, na Slanu baru su stigla trojica pojačanja. Najzvučnije među njima je pivotmen Živan Pešić, povremeni reprezentativac Srbije, koji je bio član Orlova na EP u Segedinu, a novi rukometaši Vojvodine su i desni bek Milan Savić, prethodne sezone je igrao u Izraelu, kao i desno krilo Marko Vasić, dosadašnji član Đinđoša. U klubu ostaje i Miljan Vukovljak koji je novi kapiten. Voša je želela Izraelca, desnog beka Rotema Segala, ali će on nastaviti karijeru u Crvenoj zvezdi.

Vojvodina je toliko bila dominantna prethodnih godina da je naterala konkurenta da se ovog leta pojačaju. I dalje nema “bombi”, ali se narednih dana očekuje se da i Crvena zvezda, pančevački Dinamo i Metaloplastika naprave timove kadre da sledeće sezone priprete devetostrukom uzastopnom šampionu Srbije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara